Bramborová kaše s pečenými karbanátky, ledový salát

Ingredience:

  • 500 g mleté maso (hovězí/vepřové)
  • 1 rohlík
  • Cca 1,5 dc mléko polotučné
  • 2-3 vejce
  • 30 g ovesné vločky jemné
  • Sůl, pepř, chilli, paprika pálivá.
  • 1 menší cibule.
  • 1 stroužek česneku.
  • Brambory (gramáž dle počtu osob).
  • Mléko polotučné.
  • Máslo.

Postup:

Cibuli a česnek pokrájíme na drobné kostičky. Připravíme si rohlík, který pokrájíme a dáme do 1,5 dc polotučného mléka a necháme cca 1,5 – 2 minuty ohřát v mikrovlnné troubě. Poté směs přidáme k masu. Do masové směsi přidáme také vejce, ovesné vločky a koření a propracujeme. Na plech dáme pečící papír a klademe postupně malé bochánky karbanátků. Pečeme při 180°C cca 30 minut. Připravíme si hrnec s vodou a necháme přijít k varu. Mezitím si oloupeme brambory a pokrájené vložíme do vroucí vody. Až budou brambory hotové, tak slijeme vodu. Dále brambory rozmačkáme, osolíme, přidáme mléko a máslo a mixérem zpracujeme na bramborovou kaši. Podáváme se zeleninovým salátem.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*